Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Matkustusilmoitus ja kriisitilanteet - Suomen suurlähetystö, Alger : Palvelut suomalaisille : Matkustusilmoitus ja kriisitilanteet

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Alger

Ambassade de Finlande
10 Rue des Cèdres, El Mouradia, Alger, Algérie
Puh. +213-21-692 925, S-posti: sanomat.alg@formin.fi
Français | Suomi | Svenska
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 

Matkustusilmoitus ja kriisitilanteet

Suurlähetystö suosittelee, että Algeriassa asuvat ja matkailevat Suomen kansalaiset ilmoittavat yhteystietonsa matkustusilmoitus.fi - sivuston kautta.  Muuttuneista yhteystiedoista, myös maasta pois muuttamisesta, pyydetään ilmoittamaan. Suurlähetystö pitää maassa asuvista suomalaisista henkilöluetteloa kriisitilanteita varten. Näiden tietojen pohjalta selvitetään kriisitilanteessa suomalaisten tilanne ja mahdollinen avun tarve. On siis tärkeää pitää tiedot ajan tasalla.

Saatuja henkilötietoja käsitellään luottamuksellisesti tietosuojasäännösten ja konsulipalvelulain mukaisesti.

Virka-ajan ulkopuolella, sunnuntaista torstaihin klo 16.00 jälkeen sekä viikonloppuisin (pe-la) hädänalaisessa asemassa olevat suomalaiset voivat olla yhteydessä ulkoministeriön päivystyskeskukseen numerossa +358 9 160 55555.

Kriisin sattuessa

Suomen edustustot ovat konsulipalvelulain mukaan velvoitettuja avustamaan suomalaisia ulkomailla ilmenevissä kriisitilanteissa. Avustustilanteita tulee arvioida siitä lähtökohdasta, mitkä ovat Suomen edustustojen tosiasialliset mahdollisuudet avustamiseen.

Poikkeustilanteissa suurlähetystön päätehtävä on tehokkaiden avustustoimien turvaamiseksi selvittää kriisitilanteen laatu ja laajuus sekä sen vaikutus Suomen kansalaisiin. Kriisitilanteessa Algeriassa oleskelevien suomalaisten tulee seurata ja noudattaa paikallisviranomaisten antamia ohjeita.

Evakuointitoimenpiteisiin ryhdytään vain erittäin vakavassa tilanteessa. Akuutin kriisin aikana evakuointi ei ehkä ole edes mahdollista, koska ilmatila ja rajat saatetaan sulkea. Tiettyjä alueita voidaan myös joutua eristämään. Myös suurlähetystön on noudatettava poikkeustilanteissa paikallisten viranomaisten määräyksiä.

Suomalaisten evakuoimisesta Algeriasta vastaa Suomen suurlähetystö yhteistyössä ulkoasiainministeriön ja paikallisten viranomaisten kanssa. Yhteistyötä tehdään myös EU-maiden ja muiden pohjoismaiden kesken. Evakuointi tapahtuu lähimmälle turvalliselle alueelle maan sisällä tai naapurivaltioon, ei välttämättä Suomeen. Evakuointitoimenpiteet liittyvät pääasiassa ihmishengen ja terveyden - ei omaisuuden tai kotieläinten - suojaamiseen.

Evakuointikustannukset on maksettava itse. Hätätilassa Suomen kansalainen voidaan evakuoida myös takaisinmaksusitoumusta vastaan. Minne tai miten evakuointi tapahtuu, riippuu täysin tilanteesta. Evakuointiin osallistuminen on vapaaehtoista. Mikäli kriisitilanteessa Suomen kansalainen päättää hoitaa itse matkustus- ja turvajärjestelynsä, häntä pyydetään ilmoittamaan asiasta välittömästi suurlähetystölle.

Valmiusohjeistus pohjoismaiden kansalaisille Algeriassa

Pohjoismaiden suurlähetystöt Algeriassa ovat laatineet yhteisen ohjeistuksen kansalaisilleen poikkeustilanteiden varalta. Tilanteet voivat olla hyvin erilaisia, mutta niihin voi silti varautua ylläpitämällä perusvalmiutta ja yhteystietoja. Suurlähetystö suosittelee tutustumaan alla oleviin ohjeisiin ja pitämään ne saatavilla yllättävien tilanteiden varalta. 

pdfValmiusohjeet pohjoismaiden kansalaisille Algeriassa

pdfEmergency plan for Nordic citizens in Algeria

Tulosta

Tämä dokumentti

Muissa ulkoasiainhallinnon palveluissa

Muualla verkossa

Päivitetty 5.4.2016


© Suomen suurlähetystö, Alger | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot