Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Eurooppalaisen kulttuurin juhlaa Algeriassa - Suomen suurlähetystö, Alger

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Alger

Ambassade de Finlande
10 Rue des Cèdres, El Mouradia, Alger, Algérie
Puh. +213-21-692 925, S-posti: sanomat.alg@formin.fi
Français | Suomi | Svenska
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 

Eurooppalaisen kulttuurin juhlaa Algeriassa

EU maat järjestävät Algeriassa 17. kerran kulttuurifestivaalit, jonka aikana on mahdollista nauttia musiikista, teatterista ja elokuvista.

Suomea edustaa nukketeatteri Théâtre d'Illusia. Marja Nykäsen ja Jean-Christophe Canivetin teatteri on esiintynyt ympäri maailman liki 20 vuoden ajan. Heillä on vahva side Algeriaan, festivaaleilla esitettävä teos pohjautuukin algerialaisen kirjailijan Mohammed Dibin teokseen l'Enfant Jazz. Esitys sai ensi-iltansa syksyllä 2015 Charleville-Mézièresin kansainvälisillä nukketeatterifestivaaleilla Ranskassa.

Quand l'ombre passe

Esityksen nimi on "Quand l'ombre passe", vapaasti käännettynä Kun varjo ohittaa. Esityksessä kohtaavat Mohammed Dibin runot, Marja Nykäsen valokuvat Ranskasta, Suomesta ja Algeriasta sekä taiteilija Rachid Koraïchin visuaalinen maailma. Esitys käsittelee lapsen ja aikuisen erilaisia maailman kuvia ja käsityksiä. Esitystä suositellaan kaikille yli 7-vuotiaille. Esitys kestää puolisen tuntia. Esityksen tekniikasta vastaa Bopualeme Bengueddach.

Mohammed Dib on vuosina 1920-2003 elänyt kirjailija ja kulttuuripersoona, joka jakoi aikansa Algerian ja Ranskan välillä. Hän vietti paljon aikaa myös Suomessa ja julkaisi muun muassa pohjoismaisen trilogian. Suomeksi hänen kirjoistaan on käännetty Sisäpiha (1978) ja Vuoret odottavat (1979). Dib puolestaan käänsi suomalaista kirjallisuutta ranskaksi yhdessä Natalie Baschmakoffin kanssa. Mohammed Dib on Algerian kenties merkittävin ranskankielisen kirjallisuuden edustaja. Laaja tuotanto ja kansainvälinen toiminta takaavat tunnettuuden.

Théâtre d'Illusia esiintyy perjantaina 13.5. Algerissa Drarian alueella erityisesti SOS lapsikylän lapsille, mutta esityksiin voivat osallistua muutkin. Esitys on klo 15.00 Drarian urheilulukiossa.

Lauantaina 14.5. kaikille avoimet esitykset ovat Riyadh El Feth –keskuksen Petit Théâtre –salissa klo 14.00 ja 16.00. Esitykset ovat maksuttomia.

Kaikille avoimien esitysten lisäksi Théâtre d'Illusia esiintyy muutamissa kouluissa Algerissa.

pdfFestivaaliohjelma ranskaksi

Tulosta

Tämä dokumentti

Muualla verkossa

Päivitetty 9.5.2016


© Suomen suurlähetystö, Alger | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot