Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Tasavallan presidentin tervehdys ulkosuomalaisille yhteisöille 6.12.2015 - Suomen suurlähetystö, Alger

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Alger

Ambassade de Finlande
10 Rue des Cèdres, El Mouradia, Alger, Algérie
Puh. +213-21-692 925, S-posti: sanomat.alg@formin.fi
Français | Suomi | Svenska
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 7.12.2015 | Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentin tervehdys ulkosuomalaisille yhteisöille 6.12.2015

Joulukuun kuudentena meistä jokainen suomalainen saa jälleen juhlia etuoikeutettuna ja ylpeänä maamme itsenäisyyttä. Viime aikojen uutiset maailmalta ovat näyttäneet myös sen, etteivät rauha, vapaus tai taloudellinen vakaus ole kaikille itsestäänselvyyksiä.

Kuva: Tasavallan presidentin kanslia
Presidentti Niinistö

Konfliktit Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa sekä järkyttävät terroriteot ovat vaikuttaneet meihin kaikkiin. Väkivalta ja rauhattomuus ovat ottaneet varsin rajulla tavalla tilaa. Rauhattomuudesta ja hädästä kummunnut muuttoliike on vellonut yli Euroopan – kestävät ratkaisut ovat edelleen etsinnässä. On kuitenkin selvää, että perimmäiset ratkaisut muuttoliikkeen hillitsemiseen löytyvät konfliktimaista ja siellä pysyvän vakauden saavuttamisesta. Rauhan rakentaminen vaatii luottamusta eri maiden kesken sekä tiivistä yksituumaisuutta. Viime aikojen tapahtumat ovat osoittaneet, että tarvitsemme entistä vahvemmin yhteistyötä koko kansainvälisen kentän kanssa. Ja tarvitsemme myös entistä vahvemmin toisiamme.

Meitä suomalaisia asuu joka puolella maailmaa. Monille liikkuvuus ympäri maailman on jo arkipäivää jossakin elämänvaiheessa. Yhä useampi suomalainen kasvaa luontevasti kansainväliseen ympäristöön ja tottuu lukuisiin erilaisiin todellisuuksiin, mitä maailmalla eteen aukeaa.

Suomalaisuus ei kuitenkaan tunne rajoja. Suomalaisuus on osa identiteettiämme, ja yhteys Suomeen on usein vahva. Te ulkosuomalaiset olette tärkeitä lähettiläitä maailmalla, jotta suomalaisuuden ja suomalaisen kulttuurin ainutlaatuisuus tehdään tunnetuksi. Yhteenkuuluvuus ja eheys ovat olleet Suomen vahvuuksia kohta satavuotiaan itsenäisyytemme aikana. Yhtenäisyyden eteen tarvitsemme edelleen vahvoja tekijöitä – sekä rajojemme sisä- että ulkopuolella.

Toivotan teille kaikille oikein hyvää Suomen 98. itsenäisyyspäivää sekä rauhallista joulun odotusta.
    

Sauli Niinistö
Tasavallan presidentti

Tulosta

Muualla verkossa

Päivitetty 7.12.2015


© Suomen suurlähetystö, Alger | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot