Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Team Finland ja ministeri Stubb yhteistyötä kehittämässä Algeriassa - Suomen suurlähetystö, Alger : Team Finland

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Alger

Ambassade de Finlande
10 Rue des Cèdres, El Mouradia, Alger, Algérie
Puh. +213-21-692 925, S-posti: sanomat.alg@formin.fi
Français | Suomi | Svenska
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 
Uutiset, 17.12.2012

Team Finland ja ministeri Stubb yhteistyötä kehittämässä Algeriassa

Joulukuun alku oli Alger’ssa työntäyteinen, antoisa ja monipuolinen. Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb vieraili Team Finland -yritysdelegaation kanssa vienninedistämismatkalla Alger’ssa 4.-6.12. Matkan aikana ministeri tapasi yhdessä suurlähettiläs Hannele Voionmaan ja muun delegaation kanssa 11 ministeriä. Matkan yhteydessä pidettiin liikemies- ja yritysseminaari. Päivä päättyi itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoon Villa Finlandiassa.

Stubb ja Algerian lapsetMinisteri Alexander Stubb ja suurlähettiläs Hannele Voionmaa tapaamassa opetusministeri Abdelatif Baba Ahmedia 5.12. Kuva: Pekka Huovila

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin ja yritysdelegaation vierailu Algeriaan 4.-6.12. onnistui tulosten osalta erinomaisesti. Avaus oli tärkeä maassa, joka on nouseva mielenkiintoinen energiamaa ja jossa edetään vakaissa oloissa rauhallisesti sujuneiden vaalien jälkeen. Ohjelma oli huipputiivis, sillä vuorokauden sisällä ministeri tapasi 10 algerialaisministeriä, ja muut delegaation jäsenet vierailivat vielä kuuden muun ministeriön tai viranomaisen luona. Vierailun tuloksena lähti jatkoon paljon hankkeita ja viisi eri ministeriön memorandum-kokonaisuutta. Useimpien tapaamisten viesti oli, että Algeria on avoin ja vastaanottavainen sijoitus- ja kaupankäyntikohde maille ja hankkeille, jotka kunnioittavat algerialaista toimintakulttuuria ja paikallisia arvoja. Maa on valmis laajentamaan taloudellisia suhteitaan uusilla, vielä avaamattomilla yhteistyön kentillä.

Stubb ja kauppaministeri BenbaadaYrittäjäseminaarin 5.12. avasivat ulkomaankauppaministerit Mustapha Benbada ja Alexander Stubb. Kuvassa myös suurlähettiläs Hannele Voionmaa ja yrittäjädelegaation vetäjä, Planmeca Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Tuomas Lokki. Kuva: Pekka Huovila

Vierailun yhteydessä järjestettiin liikemiesseminaari 5.12., jonka avasivat ulkomaan-kauppaministerit Mustapha Benbada sekä Alexander Stubb. Suurlähetystön pystyttämässä teollisuusdesign-näyttelyssä esiteltiin mm. Suomen ICT-, meri- ja lääketeollisuuden osaamista sekä suomalaista interiööriä – mukaan lukien sauna-hammam. Paikalle kutsuttu algerialainen yrittäjäkanta oli monipuolista ja runsasta, painottuen energiakentän toimijoihin. Vierailu näkyi etenkin paikallisen lehdistön panostuksessa: yli 30 vierailuun ja Suomeen liittyvää artikkelia julkaistiin puolen kuukauden aikana. Ministeriä haastateltiin myös molempien iltojen pääuutislähetyksiin.

Pitkä ja tapaamisrikas keskiviikkopäivä päättyi itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoon suurlähetystön Villa Finlandiassa. Ilta oli menestys, sillä yli 400 kutsuvierasta kävi juhlistamassa Suomen itsenäisyyttä. Itsenäisyyspäivän juhlallisuuksien viihdyttämispuolesta vastasivat Zebra-trio sekä Magnus Lindberg, yksi merkittävimpiä nykysäveltäjiä. Muusikot osallistuivat illan vastaanoton lisäksi perjantai-iltana 7.12. Algerian itsenäisyyden 50-vuotisjuhlan kansainväliseen sinfoniafestivaaliin.

Teksti: Jonne Leivo / Suomen suurlähetystö
Kuvat: Pekka Huovila

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 7.2.2013


© Suomen suurlähetystö, Alger | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot