Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen suurlähetystö, Alger: Team Finland

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Alger

Ambassade de Finlande
10 Rue des Cèdres, El Mouradia, Alger, Algérie
Puh. +213-21-692 925, S-posti: sanomat.alg@formin.fi
Français | Suomi | Svenska
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 

Team Finland Algeriassa

Team Finland -verkosto edistää Suomen asiaa maailmalla: suomalaisten yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia ulkomaisia investointeja ja Suomen maakuvaa. Verkosto kokoaa yhteen näiden alojen toimijat ja palvelut. Verkoston ytimen muodostavat näillä aloilla toimivat valtiorahoitteiset organisaatiot kuten ministeriöt, edustustoverkko, Finpro, Tekes, Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit, Finnvera, Finnfund sekä maakunnalliset, ELY-keskusten varaan rakentuvat kansainvälistymispalvelut.Team Finland -verkosto auttaa yritystäsi kansainvälistymään, kasvamaan ja menestymään maailmalla. Lisätietoa palveluista kansainvälistyville yrityksille: palvelut.team.finland.fi

Team Finland -yhteyshenkilöt Algeriassa

Koordinaattori:
Ministerineuvos Seppo Tunturi

Puh. +213 21 69 29 25
Suomen suurlähetystö, Alger
seppo.tunturi@formin.fi

Puheenjohtaja:
Suurlähettiläs Tuula Svinhufvud

Team Finland -toimijat Algeriassa

Team Finland -verkoston tavoitteet Algeriassa

Algerian merkittäviä vientimahdollisuuksia on kartoitettu edustuston toimesta viime vuoden ajan ja valmisteltu suhteita Algerian ministerien ja ulkomaankaupan toimijoiden suuntaan. Team Finland sai vauhtia vuoden 2012 joulukuussa Algeriaan suuntautuneen vienninedistämismatkan yhteydessä. Matkalle osallistui eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin johdolla iso joukko eri alan yrityksiä. Kesäkuussa 2015 Algeriassa vieraili taloudellisten ulkosuhteiden alivaltiosihteeri yhdessä liikemiesdelegaation kanssa.

Algeriassa arvostetaan laatua sekä koulutuspainotteisia innovaatioita mahdollistavien kumppanuuksien luomista uusien yhteistyötahojen kanssa. Näistä lähtökohdista Team Finland- yhteistyöllä pyritään lisäämään Suomen näkyvyyttä ja painoarvoa Algeriassa etenkin meriteollisuuden, informaatio- ja viestintäteknologioiden, metsäteollisuuden, rakennusalan ja terveyssektorin alueella.

Team Finlandin tavoitteena on lisätä suomalaisen yrityskannan näkyvyyttä Algeriassa, jossa toimii tällä hetkellä 23 suomalaisyritystä. Suunnitteilla on Algerian suomalaisyritysten foorumin perustaminen. Kansainvälistä kauppaa helpottavat uudet Algerian lait mahdollistavat paremmat kaupankäyntimahdollisuudet Algerian ja Suomen välille jo lähitulevaisuudessa. Algerian markkinat ovat poikkeuksellisen houkuttelevat maan velattomuuden ansiosta, mikä takaa maan hyvän kilpailukyvyn maailmanmarkkinoilla.

Team Finland -verkosto ei toimi yksinomaan viennin ja yritysten kansainvälistymisen edistämisen parissa. Olennaisena osana sen työhön kuuluu myös laajemman Suomi-kuvan vieminen maailmalle, ja erityisesti Suomen korkean osaamisen esilletuominen tiedotusvälineissä. Näiden välineiden kautta Suomen näkyvyyttä lisätään jatkossakin Algeriassa.

Lisätietoa

© Suomen suurlähetystö, Alger | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot