Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suomen suurlähetystö, Alger: Suomi ja Algeria

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Alger

Ambassade de Finlande
10 Rue des Cèdres, El Mouradia, Alger, Algérie
Puh. +213-21-692 925, S-posti: sanomat.alg@formin.fi
Français | Suomi | Svenska
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 

Suomi Algeriassa

Suomen tavoitteena on tiivistää suhteitaan Algeriaan, jonka asema on merkittävä nousevana pohjoisen Afrikan maana. Lähes velattoman Algerian talous on kasvanut edelleen energiatulojen ansiosta. Algeriassa on meneillään laaja talouden monipuolistamisohjelma, joka avaa mahdollisuuksia luotettavalle korkean teknologian osaajalle.

Algeriassa etulyöntiasema on maalla, joka toimii kaksisuuntaisesti: huolehtii tuotteen lisäksi siihen liittyvistä palveluista ja kouluttamisesta. Suomalaisyritykset ovat ymmärtäneet tämän toimiessaan Algerian kanssa yhteistyössä. Lisäksi, Suomen suurlähetystön tuki on havaittu merkitykselliseksi maassa, jossa valtion osallistumista arvostetaan.

Euroopan kulttuuripiiriin pitkään kuuluneella Algerialla on keskeinen asema myös Afrikan, arabimaailman ja islamilaisten maiden piirissä. Pinta-alaltaan Afrikan suurimpana maana se vaikuttaa Afrikan unionissa, Arabiliitossa, Islamilaisessa järjestössä ja G8-maiden Afrikka-ryhmässä, ja niiden kautta YK:ssa. Avautuminen näiden globaalien toimijoiden suuntaan on Suomelle tärkeää.
 

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 14.9.2011


© Suomen suurlähetystö, Alger | Tietoa palvelusta  | Yhteystiedot